Wereldwijde cameratoezicht

Ogen op afstand

Als het gaat om veiligheid en verantwoordelijkheid, dan kiest u voor oplossingen die werken. Oplossingen die vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week observeren, controleren en signaleren op een gebruiksvriendelijk manier.

IP camerabewaking geeft u deze voordelen. Het is een effectieve beveiligingsmaatregel voor observatie-, identificatie en verificatiedoeleinden. Of het nu gaat om gebeurtenissen te analyseren, opsporing mogelijk te maken of bewijsvoering te ondersteunen, IP camerabewaking biedt u de mogelijkheden hiervoor informatie en beelden zijn overal en altijd via een device met een internetverbinding te beheren en te bekijken.inbraakvrijwonen, iPhone iPad camera toezicht

Bewakings Synology NASOp basis van te definiëren “triggers”, kunnen alarmen worden gegenereerd. Op basis van de waargenomen gebeurtenissen geeft het systeem een operator automatisch de beelden van de camera’s die beoordeeld moeten worden. Ook kunnen met behulp van video analyse software achteraf snel specifieke beelden worden gezocht aan de hand van opgegeven kenmerken. Hiermee kunnen vele dagen video in slechts luttele minuten doorzocht worden.

Wat is een IP camera?

Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Hierdoor kan een IP camera direct op uw computernetwerk functioneren. Een IP camera wordt aangesloten op uw Internet Router, switch of draadloos netwerk. Vervolgens is het relatief eenvoudig om een IP camera bereikbaar te maken via het Internet. Tevens uw smartphone, iPhone, iPad of tablet.inbraakvrijwonen Internet Protocol

Voordelen van een IP camera

Ten opzichte van een traditionele CCTV (Closed Circuit TV) camera hebben IP camera’s vele voordelen. Een traditionele CCTV camera wordt aangesloten middels een COAX kabel naar een camera recorder of videoserver. De maximale resolutie van een analoog signaal bedraagt 720×576. In tegenstelling wat sommige websites aanbieden bestaat een hogere resolutie voor analoge camera’s simpelweg niet! Bij IP camera’s zijn de mogelijkheden van resoluties vrijwel onbeperkt.
Bij de meeste IP camera’s staat de vermelding Megapixel video. Inbraakvrijwonen heeft ook verschillende camera’s met 1, 1.3 en 2 Megapixel resoluties in het assortiment.

Hieronder een vergelijk tussen een analoge en digitale (Megapixel) resolutie.

Hoe hoger de resolutie hoe meer beelddetail.

inbraakvrijwonen, Camera resolutie schema

Andere voordelen zitten hem vooral in de functies. Om een aantal voorbeelden te noemen, het is mogelijk om beelden rechtstreeks op te slaan naar een (micro)SD card, het direct versturen van e-mail notificatie en directe livestream ophalen met je Smartphone, iPhone of tablad / iPad. Sommige camera’s ondersteunen zelfs VOIP / Video SIP telefonie. Dergelijke functies kunnen de IP camera zelf initiëren. De verdere mogelijkheden van (centrale) PC software geven vaak nog een grenzeloze extensie aan functies.

Schaalbaarheid en gemak van IP camera’s

Met IP camera’s ben je niet gelimiteerd tot een uitbreiding van je systeem. Je hebt bijvoorbeeld geen 4-kanaals recorder zoals een analoog systeem. De mogelijkheden tot uitbreiding van IP camera’s gaat daarom veel gemakkelijker. Ook bieden de meeste IP camera’s ondersteuning voor Power over Ethernet (PoE). Met deze techniek wordt er stroom meegestuurd over uw netwerk kabel (maximale lengte 100 meter). Vervolgens gaat er slechts één netwerkkabel in uw camera.

Tot slot, u koopt een IP camera voor de toekomst. IP en Internet hebben de toekomst!